Értékbecslés

Az értékbecslés egyrészt rögzíti és dokumentálja mindazokat a tényeket, melyek befolyásolják az ingatlan értékét. Ilyenek: az ingatlan fekvése, telekterületének építési hatósági besorolása, az építmény műszaki állapota stb. Meghatározhatja ezen túlmenően mindazokat az ingatlan közelebbi és távolabbi környezetében ható tényezőket, melyek kihathatnak az ingatlan forgalmi értékére. Így foglalkozhat a település közlekedési viszonyaival, országos (nemzetközi) megközelítésének lehetőségeivel, a térségre vonatkozó fejlesztési elképzelésekkel is. A feltárt és lehetőség szerint dokumentált műszaki, jogi és egyéb tényekből történő kiindulás mellett az értékbecslő meghatározza az ingatlan forgalmi értékét. A forgalmi érték meghatározásához az értékbecslő a konkrétumok mellett az adott ingatlan típusra és adott fekvésre vonatkoztatható forgalmi értéket határozza meg. Ehhez a tényleges keresleti-kínálati viszonyok illetőleg az adott térség hatóságilag regisztrált (illetékkiszabásra bejelentett) ingatlan adásvételek összehasonlító adatainak vizsgálata szükséges.

Cégünk mértékadó tudással és tapasztalattal rendelkezik az ingatlanpiac és a gazdasági élet területén, ezzel biztosítja szolgáltatásainak színvonalát. Szakmai hátterünk segítséget nyújt a megrendelőnek, hogy korrekt, használható értékbecslést kapjon.

Csapatunk 2010 óta foglalkozik értékbecsléssel annak érdekében, hogy a mai, gyorsan változó gazdasági körülmények között is egyenlő piaci lehetőségeket biztosítson az ingatlan szférában.

Az értékbecslő feladata általában az ingatlan piaci értékének meghatározása, ehhez a helyes módszer kiválasztása, és teljes körű tanácsadás a feladatunk Akár vevő, akár eladó oldalról rendelik meg szolgáltatásainkat, mi arra törekszünk, hogy a legmagasabb színvonalat nyújtsuk ügyfeleiknek, és a legreálisabb piaci értéket állapítsuk meg. Kapcsolatrendszerünknek köszönhetően segíteni tudunk az eladásban, a teljes ügymenet lebonyolításában, vagy akár banki hitel felvételében is.